viernes, 22 de marzo de 2013

De Can Ruti a la plaça de Sant Jaume


Ver mapa más grande

Fa dies que els treballadors de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, convocats per la Junta de Personal, es concentren al vestíbul de l’hospital per protestar contra el deteriorament de les seves condicions de treball. El descontentament acumulat durant els darrers anys ha esclatat després de conèixer les últimes decisions del Govern de la Generalitat i de la Direcció de l’ICS. El Govern de la Generalitat ha decidit reduir, per segon any consecutiu, les retribucions en l’import equivalent a una paga; la Direcció de l’ICS ha augmentat la jornada en 65 hores anuals.

El personal es concentra a partir de les 8 de matí al vestíbul de l’hospital; el membres de la Junta de Personal informen de la situació de les negociacions, és a dir, de l’absència de negociacions; es coregen algunes composicions fetes per a l’ocasió; i, finalment, es fa una visita a la part noble de l’Hospital on s’expliquen apassionadament als membres de la Direcció les reivindicacions que justifiquen la protesta. Aquests, amb menys passió i molt menys encert, intenten justificar-se i, de tant en tant, diuen, un clàssic, que la culpa és dels sindicats.

Alguns van pensar que aquesta mobilització s’aniria apagant. De moment, la seva predicció és errònia: cada vegada baixen més treballadors a protestar i a manifestar la seva indignació per les condicions en què treballen i per les retallades que estan patint en els sous i en les condicions laborals. L’hospital té aproximadament 2.500 treballadors.


***

La Plataforma Sindical Unitària de la Funció Pública de Catalunya, formada per 15 sindicats, vam convocar a tots els empleats públics de Catalunya a una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, el dia 20, a les 18 hores. La concentració tenia com a objectiu la “defensa d'uns serveis públics i socials suficients i de qualitat i en defensa dels nostres drets com a treballadors”. Entre aquests serveis públics, per descomptat, està una sanitat pública universal. Estaven convocats 150.000 treballadors aproximadament, una part important dels quals són del sector sanitari, inclosos els 2.500 de l’hospital Germans Trias. N’hi havia uns quants de Can Ruti; no molts; als matins al vestíbul de l'hospital n’hi ha molts més.


***

A les imatges s’aprecien diferències considerables. També són molt diferents els llocs de les concentracions: anar a la plaça de Sant Jaume requereix una miqueta més d’esforç. Res comparat amb la importància de les nostres reivindicacions. La diferència més important és que a la plaça de Sant Jaume està qui mana. Artur Mas és qui decideix que no tinguem paga i qui decideix si la Direcció de l’ICS pot augmentar la jornada. A la part noble de l’hospital està qui aplica el que ordena el senyor de la plaça de Sant Jaume.

1 comentario:

  1. Una vegada Llegit l'art, és que anar la Plaça Sant Jaume requereix desplaçament, fa fret, aquesta fora d'hores laborals per la malloria de Treballadors / és i per desgràcia i encara que és pel meu propi benefici només fare alló que no hem comporti mals de caps, sigui fàcil i no requereixi grans esforços.

    ResponderEliminar